Uit de kleren voor een fotoshoot

Untitled photo

Wanneer je shoot met Your Naked Skin ben je schaars en vaak ook helemaal niet gekleed. Misschien heb je daar al ervaring mee, maar het kan ook zijn dat het allemaal nieuw voor je is. 

Wij zijn gewend om te werken met mensen die naakt of bijna naakt zijn en we kijken er dus niet meer van op. We blijven gewoon met je praten en kijken je aan alsof je wél kleren aan hebt en we maken geen opmerkingen over je fysiek. Niet negatief en niet positief. Je zult merken dat dat erg gerust stelt.  We hebben nog niet meegemaakt dat iemand het naakt zijn voor de camera als onplezierig heeft ervaren. Integendeel zelfs. Meestal genieten mensen er van om enkele uren naakt in de volle aandacht te staan. Zeker als dat in de wetenschap is dat die aandacht en belangstelling professioneel en zeker niet seksueel getint is, welke poses je ook aanneemt.

Ben je heel erg nerveus, zeg dat dan vooraf tegen de fotograaf. Je bent écht niet de eerste. Meestal kunnen we je wel helpen. Denk je dat je het écht niet voor elkaar krijgt? Doe het dan gewoon niet. Shooten moet een leuke ervaring zijn, niet iets waar je met hartkloppingen op terugkijkt.

Het is belangrijk dat je ongeveer twee uur voor de shoot geen of zeer loszittende kleding en bij voorkeur geen ondergoed meer draagt. Elastieken in onderkleding en sokken laten sporen na (striemen en verkleuringen) die ongeveer twee uur zichtbaar blijven. Als dat niet kan omdat je bijvoorbeeld moet reizen dan doe je je kleding meteen na aankomst uit. Dat betekent niet dat je de hele tijd bloot moet rondlopen, je mag rustig een badjas of iets dergelijk meenemen. Als het maar lekker los zit.

Meteen uitkleden helpt ook als je wat nerveus bent. Dat heeft iets van in een zwembad met koud water springen, maar dat is altijd nog beter dan voetje voor voetje het water in lopen.  Uitstellen helpt niet, integendeel.

De fotogaaf blijft ten allen tijde professioneel en houdt zijn kleding gewoon aan.


5849

I am not Dutch! Translate for me please!

Powered by Google TranslateTranslate

Original text